teemakuva

Laskuvarjohyppykurssi - kurssipaketti PERUS (NOVA)

Tuotetiedot

Hinta 715,00 € / hlö (sis. alv 24%)
Paikkakunta

Kysyttävää palvelusta?

Haluatko päästä vapaaseen pudotukseen itsenäisesti? Se on mahdollista, mutta luonnollisesti vaatii opettelemista. Aluksi opit hyppäämisen ja vapaan pudotuksen perusteet uloshypystä varjon ohjaamiseen ja maahantuloon. Opetusta annetaan 3-4 päivän tai illan aikana riippuen ryhmän koosta ja hyppääjien toiveista. Loppuhuipennuksena pääset vapaaseen pudotukseen nauttimaan vauhdin hurmasta jo ensimmäisellä hypylläsi sekä avaamaan itse oman laskuvarjosi. Mukanasi hyppää kaksi kokenutta laskuvarjohyppääjää varmistamassa hyppyturvallisuutesi.

Kurssi sisältää myös n. 7 minuuttia lentoaikaa tuulitunnelissa.

Vapaapudotushypyt (NOVA-hypyt) hypätään 4000 metrin korkeudesta, jolloin vapaata pudotusta tulee noin puolesta minuutista vajaaseen minuuttiin. Vauhti vapaassa pudotuksessa kiihtyy lähes 200 km/h:iin! Laskuvarjo avataan reilun kilometrin korkeudessa, minkä jälkeen maisemien ihailu varjon varassa leijuen kestää noin 5 minuuttia.

Laskuvarjohyppykurssin vapaapudotuksella (NOVA-kurssi) järjestäjänä on Suomen Ilmailuliitto ry:n (SIL) hyväksymä laskuvarjohypyn koulutusorganisaatio. Ensimmäisen hyppysi jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa laskuvarjohyppäämistä ja tehdä siitä itsellesi harrastus!

NOVA-kurssin hintaan sisältyy yksi hyppy, hyppyvarusteiden käyttöoikeus (itsenäiseksi hyppääjäksi asti) ja kouluttavan laskuvarjokerhon jäsenyys loppuvuodeksi.

Ennen hyppyä hyppääjä antaa vakuutuksen terveydentilastaan kyselylomakkeella. Lomakkeen perusteella hyppääjältä voidaan tarvittaessa vaatia lääkärintodistus. Yli 50-vuotiaille lääkärintodistus on pakollinen (ohjeet saat Kokemuskauppa.com:sta). Tavalliset vapaa-ajan vakuutukset eivät yleensä kata ns. vauhtilajeja, joten oma vakuutusturva kannattaa varmistaa.

Lisätiedot

Kesto: Teoriaosuus ja käytännön harjoitukset kestävät noin 3-4 päivää tai iltaa. Hyppy suoritetaan näiden päätteeksi.

Sää: Laskuvarjohyppy sovittuna päivänä ei ole koskaan täysin varma, sillä sää voi yllättäen muuttua ja hyppy siirtyä toiseen ajankohtaan. Suurin osa hypyistä onnistuu kuitenkin sovitun aikataulun mukaisesti.

Pukeutuminen: Rento vaatetus ja liikuntaan sopivat kengät.

Saatavuus: Laskuvarjohypyn koulutuksia on useita vuodessa, yleensä keväällä, kesällä ja syksyllä. Ajankohdat ovat ennalta määrättyjä.

Sijainti: Utin lentokenttä Kouvolassa.

Erityisvaatimukset: Laskuvarjohyppykurssille osallistuvan tulee olla vähintään 15-vuotias. Alle 18-vuotiailta vaaditaan holhoojan/edunvalvojan suostumus. Laskuvarjohypylle osallistuvan maksimipaino on 100 kg. Yli 50-vuotiailta vaaditaan lääkärintodistus. Laskuvarjohyppyä suorittava henkilö ei saa olla alkoholin vaikutuksen alaisena.

Kaikilta kurssille osallistuvilta vaaditaan Suomen Ilmailuliiton jäsenyys. SIL ry:n jäsenkortti, tai kuitti maksetusta jäsenmaksusta, tulee esittää kurssin ensimmäisen päivänä kouluttajalle. Lisätietoa Suomen Ilmailuliitto ry:n jäsenyydestä, eduista, jäsenyyteen kuuluvasta vakuutusturvasta, liittymisohjeet ja ohjeet SIL ry:n jäsenmaksun maksamiseksi löydät osoitteesta: http://www.ilmailuliitto.fi/fi/jasenille/jasenasiat