teemakuva

Haltitunturin (1324 mpy) huiputus

Tuotetiedot

Hinta 380,00 € (sis. alv 10%)
Kesto n. 6 h
Paikkakunta
Moottorikelkka ajettavaksi: 163,00 €/hlö
Moottorikelkkaan kyytiin: 95,00 €/hlö
Rekeen kyytiin: 95,00 €/hlö

Kysyttävää palvelusta?

Lähde katsomaan, miltä maailma näyttää kotimaan katolta. Suomen korkein kohta sijaitsee Haltitunturilla Norjan rajan tuntumassa.

Kilpisjärveltä Haltille matkataan moottorikelkalla läpi Suomen uljaimpien tunturimaisemien. Retken aikana voit nähdä kymmeniä yli tuhatmetrisiä huippuja kolmen valtakunnan alueelta. Rajapyykillä 303B on kuuluisa Haltin kirja, johon tunturin valloittajat kirjoittavat nimensä ja järjestysnumeronsa. Muistoksi retkestä Kilpissafarit myöntää Haltin valloittajan kunniakirjan.

Haltitunturi, lyhyesti Halti, kohoaa tunturierämaan keskellä noin 55 kilometrin päässä Kilpisjärven kylästä. Haltilla ollaan sananmukaisesti kotimaan katolla. Jos tarkkoja ollaan, Halti ei ole Suomen korkein tunturi. Haltin tunturiryhmä on suureksi osaksi Norjan maaperällä, ja Haltin korkein kohtakin on naapurimaan puolella. Silti rajapyykki 303B Suomen korkeimmalla kohdalla on  tavoittelemisen arvoinen kohde. Vielä muutama vuosi sitten Suomen korkeimman kohdan lukemaksi  ilmoitettiin 1328 m, mutta tarkastusmittaus pudotti korkeudesta muutaman metrin, ja nyt Suomen katto on virallisesti 1324 metriä merenpinnan yläpuolella.

Lisätiedot

Osallistujamäärä: 4–50 henkilöä (voi olla myös 1-3 henkilöä, mutta minimilaskutus on neljän henkilön mukaan). Ajettaessa minimissään kaksi kelkaa. Moottorikelkkaan mahtuu kaksi henkilöä, joten kyydissä matkustajia voi olla yhtä monta kuin on ajajia. Kuljettajaa voi vaihtaa matkan varrella. Hinta sisältää metsähallituksen ajoluvan.

Retki onnistuu myös rekikyydillä moottorikelkan vetämänä. Rekikyyti sopii hyvin myös ryhmälle (min. 4 hlö), jossa ei ole halukkaita moottorikelkalla ajajia.

Sää: Säävaraus. Aamulla ennen reissuun lähtemistä päätetään sääolosuhteiden perusteella toteutetaanko retki. Mikäli sää estää retken, siirtyy sen toteutus toiseen ajankohtaan.

Pukeutuminen: Haltiretkeen kuuluu varusteiden käyttö: ajohaalarit, kypärä, kypärämyssy, hanskat, kengät ja kintaat.

Saatavuus: Lumikautena.

Erityisehdot: Omavastuu vahinkotapauksessa 1000 €/vahinko.

Lahjakortti voimassa: 12 kk.