teemakuva

Oliivipuun kummiksi - Melidonin oliivitarha

Tuotetiedot

Hinta 42,00 € (sis. alv 24%)
Paikkakunta
Kummius: 42,00 €/v
Kummius+oliiviöljy noudettuna: 62,00 €/v
Kummius+oliiviöljy postitettuna: 95,00 €/v

Kysyttävää palvelusta?

Ryhtyisitkö kummiksi oliivipuulle?

Saat nimikkopuun, autat Välimeren kulttuuria säilymään, tuet viljelijää, opit oliivin mielenlaadun ja vuodenkierron. Autat säilyttämään Välimeren maisemaa, kohta jo uhanalaista, johon kuuluvat hopeanvihreät oliivipuut ja ikiaikaiset oliivilehdot.

Saat myös kolmesti vuodessa uutiskirjeen, jossa kerrotaan mitä puulle ja oliivitarhalle kuuluu.

Halutessasi saat myös kolme litraa oliiviöljyä vuodessa. Öljyn voi noutaa itse tai valita toimituksen postin kautta.

Oliiviöljyn toimitus postitettuna:

  • kolme litraa öljyä pakataan neljään kanisteriin, kahteen litran ja kahteen puolen litran.
  • öljy lähetetään viikolla 20 (äitienpäivän jälkeen) ja se saapuu postitse viikolla 21.
  • öljy pakataan KAHTEEN erilliseen pakkaukseen postin toivomuksen mukaan.

Melidonin oliivipuutarha sijaitsee Kreetan pohjoisrannikon tuntumassa ja koostuu 42 oliivipuusta. Tarha on ollut Jorgos Sartzetakisin äidin prikaa, häälahjaa, ja sillä on ikää  kuutisenkymmentä vuotta, yhtä paljon kuin äidillä. Tarha sijaitsee korkealla Valkoisten vuorten (Lefka Ori) edessä olevilla kukkuloilla Melidonin ja Ramnin kylien välissä. Metsäpalo vuonna  1992 saatiin sammumaan juuri tarhan etureunalle. Muutamien puiden runko hilltyi, mutta oliivi on sitkeää tekoa ja niin puut elpyivät.

Tarhaa ei ole koskaan muokattu koneellisesti. Huomaat että se olisi mahdotonta, jos käyt tarhassa. Puita ei lannoiteta, ei kastella, ei ruiskuteta, ei myrkytetä. Jorgosin perhe pitää tätä tarhaa arvossa ja ottaa täältä öljyn myös omaan käyttöön.

Oliivipuun öljyllä on voideltu syntyneet ja kuolleet. Se on palanut lampuissa silloin kun sivistyksemme pohjaa on luotu, sen valossa on papyruskääröihin kirjoitettu kulttuurimme ensimmäiset teokset. Se paloi viisaiden neitsyeiden lampukoissa. Sillä voideltiin olympiavoittajat, selvittiin nälänhädistä ja katovuosista, sillä on ravittu tuhannet sukupolvet. Se on kaunistanut ihon, se on ollut lääke ja voide. Siitä saadaan saippuaa, se estää ruostumista ja lahoamista. Puun vihdakset ovat eläinten ravintoa ja karsitut oksat lämmittävät talvella. Oliivipuu on samaa kuin sivistys ja kulttuuri.

Lisätiedot:

Lajike:  tsunati, koroneiki, korjataan ennen joulua

Öljyn maku:  tuore ruoho, potkii nuorena, pehmenee ikääntyessää

Kesto:  Oliivipuun kummiksi voi ryhtyä 1-5 vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen kummius voidaan uusia ja jatkaa taas 1-5 vuotta eteenpäin.  Puu pysyy koko ajan samana maksaa sen sitten vuoden kerrallaan tai viisi.