teemakuva

Oliivipuun kummiksi - Provarman oliivitarha

Tuotetiedot

Hinta 42,00 € (sis. alv 24%)
Paikkakunta
Kummius:
Kummius+oliiviöljy noudettuna: 62,00 €/v
Kummius+oliiviöljy postitettuna: 95,00 €/v

Kysyttävää palvelusta?

Ryhtyisitkö kummiksi oliivipuulle?

Saat nimikkopuun, autat Välimeren kulttuuria säilymään, tuet viljelijää, opit oliivin mielenlaadun ja vuodenkierron. Autat säilyttämään Välimeren maisemaa, kohta jo uhanalaista, johon kuuluvat hopeanvihreät oliivipuut ja ikiaikaiset oliivilehdot.

Saat myös kolmesti vuodessa uutiskirjeen, jossa kerrotaan mitä puulle ja oliivitarhalle kuuluu.

Halutessasi saat myös kolme litraa oliiviöljyä vuodessa. Öljyn voi noutaa itse tai valita toimituksen postin kautta.

Oliiviöljyn toimitus postitettuna:

  • kolme litraa öljyä pakataan neljään kanisteriin, kahteen litran ja kahteen puolen litran.
  • öljy lähetetään viikolla 20 (äitienpäivän jälkeen) ja se saapuu postitse viikolla 21.
  • öljy pakataan KAHTEEN erilliseen pakkaukseen postin toivomuksen mukaan.
 

Provarman Bubaleron oliivipuutarha sijaitsee Kreetan pohjoisrannikolla ja koostuu yli 200 oliivipuusta. Tarha on Papageorgioun perheen omistama. Isä on istuttanut puut useammassa erässä vuosina 1981-1995. Rinne on loiva ja laskee pohjoiseen niin, että Sudanlahti näkyy etäällä. Korkeus merenpinnasta on noin 300 m. Hiekkatie aidatulle tarhalle kulkee yläreunaa, ja sisään pääsee helposti avaamalla veräjän narun. Tarhassa on pieniä kesävihannesistutuksia ja alareunassa ´kesämökki´, jonne perhe saapuu usein kesäiltaisin grillaamaan ja kuuntelemaan kesää.

Oliivipuun öljyllä on voideltu syntyneet ja kuolleet. Se on palanut lampuissa silloin kun sivistyksemme pohjaa on luotu, sen valossa on papyruskääröihin kirjoitettu kulttuurimme ensimmäiset teokset. Se paloi viisaiden neitsyeiden lampukoissa. Sillä voideltiin olympiavoittajat, selvittiin nälänhädistä ja katovuosista, sillä on ravittu tuhannet sukupolvet. Se on kaunistanut ihon, se on ollut lääke ja voide. Siitä saadaan saippuaa, se estää ruostumista ja lahoamista. Puun vihdakset ovat eläinten ravintoa ja karsitut oksat lämmittävät talvella. Oliivipuu on samaa kuin sivistys ja kulttuuri.

Lisätiedot:

Lajike:  Koroneiki, kerätään pohjoisrannikon länsipäässä joulun molemmin puolin

Öljyn maku:  Koroneiki on tapana poimia melko raakana, jolloin siitä saatavassa öljyssä on korkea polyfenolipitoisuus. Vastapuristetussa öljyssä on voimakas tuoreen vastaleikatun ruohon aromi ja vihreä väri, jollaisena se sopii kypsennettyihin vihannesruokiin tuoreeltaan. Hiukan seistyään, noin huhtikuusta alkaen, se käy kaikkeen ruoanlaittoon.

Kesto:  Oliivipuun kummiksi voi ryhtyä 1-5 vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen kummius voidaan uusia ja jatkaa taas 1-5 vuotta eteenpäin.  Puu pysyy koko ajan samana maksaa sen sitten vuoden kerrallaan tai viisi.