teemakuva

Revontulet tuntureilla

Tuotetiedot

Hinta 204,00 € (sis. alv 10%)
Kesto n. 3 h
Paikkakunta
Moottorikelkka ajettavaksi: 101,00 €/hlö
Moottorikelkkaan kyytiin: 51,00 €/hlö
Rekeen kyytiin: 51,00 €/hlö

Kysyttävää palvelusta?

Kilpisjärvi on Suomen paras paikka revontulien ja yötaivaan tarkkailijoille. Tuhanteen metriin yltävät tunturit Kilpisjärven ympäristössä ovat kuin avoimia näköalaterasseja. Näkymät avautuvat esteettömästi kaikkiin ilmansuuntiin.

Revontulia kannattaa etsiä sieltä, missä niitä tilastojen mukaan varmimmin esiintyy. Suomessa suurin todennäköisyys nähdä revontulia on Kilpisjärvellä. Tästä syystä kylässä on pitkään tehty revontulitutkimusta, ja Kilpisjärvi on monen revontulista innostuneen luontokuvaajan suosikkikohde.

Yötaivas tunturien yllä tarjoaa paljon muutakin ihmeteltävää kuin revontulet. Täydenkuun aika on hämmentävä kokemus: puuttomassa tunturissa lumilakeuden keskellä kuunvalo on niin kirkas, että maisema näkyy kaikissa yksityiskohdissaan ja jopa värit erottuvat selvästi.

Kaamoksen aikaan selkeällä säällä täydenkuun valo on kirkkaampi kuin keskipäivä. Kun kuuta ei näy, tunturien ylle kaartuu kirkas tähtitaivas, jota taajamien ja kaupunkien valosaaste ei pilaa. Yöretkellä pysähdytään näköalapaikalla, joilta on esteettömät näkymät kaikkiin ilmansuuntiin. Noin kolmen tunnin mittainen retki tehdään moottorikelkalla tai autolla.

Lisätiedot

Osallistujamäärä: 4–50 henkilöä (voi olla myös 1-3 henkilöä, mutta minimilaskutus on neljän henkilön mukaan). Ajettaessa minimissään kaksi kelkaa. Moottorikelkkaan mahtuu kaksi henkilöä, joten kyydissä matkustajia voi olla yhtä monta kuin on ajajia. Kuljettajaa voi vaihtaa matkan varrella. Hinta sisältää metsähallituksen ajoluvan.

Retki onnistuu myös rekikyydillä moottorikelkan vetämänä. Rekikyyti sopii hyvin myös ryhmälle (min. 4 hlö), jossa ei ole halukkaita moottorikelkalla ajajia.

Sää: Säävaraus. Aamulla ennen reissuun lähtemistä päätetään sääolosuhteiden perusteella toteutetaanko retki. Mikäli sää estää retken, siirtyy sen toteutus toiseen ajankohtaan.

Pukeutuminen: Säähän sopiva vaatetus.

Saatavuus: Ympäri vuoden.